Veress Áron előzetesben marad

A fiatal politikus tettestársát még keresik a hatóságok.

Győr Ágnes
2015. 03. 18. 5:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erről szóló döntés egyelőre nem jogerős, mivel a terhelt védői megfellebbezték. Másodfokú határozat az ügyben jövő héten várható – tudtuk meg Szenczi Gézától, Veress Áron egyik ügyvédjétől. Értesülésünk szerint az előzetes letartóztatás meghosszabbítását az ügyészség azzal indokolta, hogy Veress Áron lehetséges tettestársának felderítése továbbra is folyamatban van.

Ismeretes, a fiatal férfi a Keleti pályaudvarnál bukott le, ahol be akart váltani egy 100 euróst. Itt azonban észlelték, hogy a pénz hamis. Veress el akart menekülni, de a rendőrök elfogták, és további hamis bankjegyeket találtak nála. A lakásán pedig 297 darab, feltehetően hamis 100 euróst, illetve öt darab 20 euróst foglaltak le. Veress elismerte a bűncselekményt, kihallgatásakor azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.