Nem a Quaestor-ügy miatt távozik az államtitkár

Távozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumból Kohut Balázs.

MNO
2015. 04. 10. 19:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás közölte: Kohut Balázs már a kinevezésekor jelezte, hogy hat hónapra vállalja a megbízatást, utána vissza akar térni a privát szférába. Szijjártó Péter miniszterrel ezért abban állapodott meg, hogy a tárcavezető a KKM átalakítását bízza rá.

Kohut Balázs távozását a Quaestor-üggyel összemosni minden szempontból értelmetlen – hangsúlyozta a szóvivő. Emlékeztetett: Kohut Balázs mint közigazgatási államtitkár a KKM gazdálkodásáért felelt, és a tárcának egy forintja sem volt a Quaestornál. Nem is lehetett, mert ezt a jogszabályok nem teszik lehetővé – tette hozzá. Közölte: Kohut Balázs és Szijjártó Péter megállapodott abban, hogy az államtitkár a jövő héten távozik a tárcától. Utódját a KKM a jövő héten hozza nyilvánosságra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.