Sztrájk a debreceni Quaestor-fiókban

Diszkriminatívnak érzik a Quaestor-dolgozók a kártalanításról szóló, kedden benyújtott törvényjavaslatot.

MD
2015. 04. 14. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszüntették a munkát a debreceni Quaestor dolgozói – írja az Index. A fiók munkatársai azért sztrájkolnak, mert szerintük a kártalanításról benyújtott törvényjavaslat diszkriminatív velük és családtagjaikkal szemben, ugyanis a dokumentum – ahogy fogalmaznak – „kollektíve bűnössé teszi a felső vezetés által elkövetett törvénytelenségekért” őket. A dolgozók az ügyfélfogadást felfüggesztették, telefonos ügyfélszolgálatot látnak el.

Ismert, az Országgyűlés kedden fogadta el a Quaestor-károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló törvényt, amelynek értelmében az ügyfeleknek május 6. és június 5. között kell kérelmezniük a kártalanítást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.