A polgármester szerint a munkát figyelik, nem a közmunkást

Janiczak Dávid szerint ez összhangban van az adatvédelmi biztos korábbi irányelveivel.

2015. 05. 14. 11:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janiczak Dávid csütörtöki közleményében azt írta, hogy az elvégzett munkát szeretnék dokumentálni, ami ellen eddig egyetlen érintett sem emelt kifogást. A polgármester kitért arra is, hogy a munkafelügyelők akkor is be fogják kapcsolni a kamerákat, ha egyes közfoglalkoztatottak fizikai retorziót helyeznének kilátásba.

„Korábban a terrorizált munkafelügyelők kérték a munkaszerződésük felbontását, a jövőben a terrorizálók fogják, ha nem is kérni, de megkapni méltó büntetésüket\" – fogalmazott Janiczak Dávid.

Korábban a Népszabadság írt arról, hogy Ózd önkormányzata olyan kamerákat szerzett be, amelyek lehetővé teszik a közmunkások folyamatos megfigyelését. A lapnak az adatvédelmi hatóság elnöke azt mondta: ha Ózdon valóban felvételeket készítenek a közmunkásokról, az bizonyosan jogellenes adatkezelésnek tekinthető. Péterfalvi Attila vizsgálatot helyezett kilátásba.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője egy más témájú csütörtöki sajtótájékoztatón kérdésre „kézivezérelt pártkatonának\" nevezte Péterfalvi Attilát és úgy értékelt: a kamerakérdés eldőlt azzal, hogy mennyi kiosztott szerszám, eszköz eltűnik a munka során. Állnak minden vizsgálat elé – jelezte a szóvivő, aki helyesnek tartja Janiczak Dávid döntését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.