Iszlamisták támadhatták meg az Óbudai Egyetem honlapját

Az egyetem honlapját vélhetően az Iszlám Állam egyik hekkere törte fel.

MNO
2015. 05. 19. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A délelőtti órákban kibertámadás áldozatává vált az Óbudai Egyetem internetes oldala. Az Origo.hu egyik olvasója fényképezte le az üzenetet, amely a képernyőn jelent meg.

A hekker a következő üzenettel látta el a honlapot:

Az Origo azt is írja, hogy az egyetem politikai okok miatt nem kommentálta az eseményt, és hogy az oldal feltöréséért a Phenomene Dz nevű hekker vállalt felelősséget. Az Origo úgy tudja, hogy az egyetem informatikusai azonosították a támadó IP-címét. A szálak látszólag Algériába vezetnek.

Sorra törik fel a magyar honlapokat az Iszlám Állam nevében ténykedő hekkerek. Egyelőre nem tudni, hogy valóban ők követik-e el a támadásokat, vagy csak „civilek” szórakoznak. A támadásokat egyesek annak tudják be, hogy Magyarország része az IÁ ellen induló koalíciónak. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint azonban az ország terrorfenyegetettségét ez nem növeli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.