Rogán miniszterelnöki kabinetfőnök lehet

A lépés indoka az, hogy Orbán Viktor így akarja erősíteni a „népközeli politikai kormányzást”.

MNO
2015. 05. 11. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rogán a tervek szerint nem mond le a parlamenti gazdasági bizottsági elnöki posztjáról, de a baloldali lap információi szerint jelenleg úgy fest, hogy a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetői pozíciójából távoznia kell majd. Orbán a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának zárt tanácskozásán „jó aktornak” nevezte a korábbi belvárosi polgármestert, aki a kormányfő szerint „nem felejtett el »politikusan« kommunikálni, és a kormányzati szakpolitikai döntéseket is jól el tudja magyarázni a nyilvánosság előtt”.

Rogáné lehet a jelenleg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tárcájához tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal is. A Népszabadság informátorai szerint ez a váltás azért lenne logikus, mert Orbán a Fidesz őszi tisztújító kongresszusára a jobboldali médiabirodalmat „teljes harckészültségben” szeretné látni. Ez pedig könnyen kivitelezhető lenne, ha Rogán Orbán kabinetfőnökeként az összes állami reklámköltés felett diszponálhatna. Ráadásul a jelenlegi frakcióvezető jó viszonyt ápol Habony Árpáddal, aki egy új jobboldali médiabirodalom elindításában érdekelt. Mindezek mellett a lap forrásai még azt sem tartják kizártnak, hogy Rogán Lázár helyét átvéve alelnök lehet a Fideszben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.