Augusztus 20-tól teljes vonalon jár a vonat

Augusztus 20-tól próbaüzemben, de már normál menetrendben, teljes vonalon közlekedhetnek a vonatok Esztergom és a Nyugati pályaudvar között – mondta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-nek.

2015. 06. 03. 11:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az északi vasúti Duna-híd és Pilisvörösvár közötti szakaszon elkészült a 14,3 kilométeres vasúti pálya, a befejező munkálatokat végzi a kivitelező. A szakaszon lévő állomások és megállóhelyek felújítása, építése, valamint a biztosítóberendezések telepítése és az utastájékoztató berendezések kiépítése után kezdődhet meg a rendszer élesztése és tesztelése. A tesztek sikeres befejezését, a biztonságos működés igazolását követően indulhat meg a próbaüzem – fejtette ki.

Jelenleg a peronokat, perontetőket építik Aquincumban, az Aranyvölgyi megállóhelyen, Ürömön, Solymár állomáson, Szélhegy megállóhelyen és Vörösvárbánya megállóhelyen. Épülnek a P+R parkolók Óbudán, Ürömön, Solymáron, Szélhegynél, Vörösvárbányán és Pilisvörösváron. Solymáron, Pilisvörösváron és Piliscsabán az állomásépületek felújítása is folyamatban van.

Loppert Dániel közölte azt is, hogy a 10-es úton az ürömi körforgalom építése miatt kialakult napi torlódások és dugók miatt a NIF Zrt. még a körforgalom végleges elkészülte előtt, 2015. június 20-tól megnyitja a körforgalom mindkét ívét a közlekedők előtt. A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy mind az ürömi körforgalom, mind a vasúti pálya korszerűsítése, új megállóhelyek kialakítása, a ráhordási feltételek javítása, továbbá autós és kerékpárparkolók létesítése több évtizedes elmaradást pótol a térségben lakók számára.

A beruházás 85 százalékos uniós és 15 százalékos hazai forrás felhasználásával valósul meg, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.