Augusztustól ismét járnak a vonatok Esztergomba

A vasúti pálya építése 2013. november 30. helyett csak 2014 decemberére fejeződött be.

MTI
2015. 06. 23. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NFM-nek a lap kérdéseire küldött válasza szerint az Aquincum és Pilisvörösvár közötti 14 kilométeres szakasz 25,4 milliárd forintos beruházásának megvalósítását több tényező hátráltatta, amelyek miatt a vasúti pálya építése 2013. november 30. helyett csak 2014 decemberére fejeződött be – olvasható a Népszabadság keddi számában.

A biztosítóberendezések és az utastájékoztató rendszer telepítése még folyamatban van, ezt követően kerülhet sor a próbaüzemre, majd a forgalom megindítására. A lap szerint azonban a villamosítási munkák végeztéig egyelőre csak Desiro dízelvonatok járhatnak a szakaszon, amelyeket más vonalakról kell majd átirányítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.