Deutsch: A magyar nyelv, köszöni szépen, jól van

Az EP-képviselő szerint pesszimista, aki kizárólag a nyelvre leselkedő veszélyt lát az internetben.

MTI
2015. 06. 26. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakembereket idézve Deutsch Tamás arról beszélt: senki nem állítja, hogy a nyelvvel az interneten vagy azon kívül ne volna probléma, de „a magyar nyelv, köszöni szépen, jól van”.

A politikus pesszimistának nevezte azokat a megközelítéseket, amelyek kizárólag a nyelvre leselkedő veszélyt látnak az internet használatában.

Arról június 18-án számoltunk be, hogy Deutsch szerint egy hónap alatt közel 10 ezren töltötték ki az InternetKon kérdőívét. Az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos szerint nincs nagy többsége az internetezéssel kapcsolatos áfacsökkentésnek és a netsemlegesség kikötésének, de a válaszadók támogatják, hogy minden település legalább egy-egy középületében és közterén legyen ingyenes, széles sávú wifi-kapcsolat. A politikus szerint a konzultációban részt vevők azt is pártolják, hogy az állam támogassa a széles sávú internethálózat fejlesztését, valamint azt, hogy ebben érdemi szerepet kapjanak a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.