Drága mulatság az illegális fürdőzés

A tiltott helyen való fürdőzés szabálysértésnek minősül, amelyért 5 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságot szabhatnak ki.

2015. 06. 07. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csiszér-Kovács Viktória ugyanakkor megjegyezte: céljuk nem a bírságolás, hanem a megelőzés. Ugyanis – hívta fel a figyelmet – a tiltott helyeken veszélyes a fürdőzés, a bányatavak például hirtelen mélyülnek, veszélyes hulladékok lehetnek az alján, ráadásul csak a víz felszíne meleg, az alja rendkívül hideg lehet, ami a gyenge egészségi állapotban lévőkre lehet rossz hatással. Továbbá az ilyen helyeken nincsenek sem higiéniai, sem elsősegélynyújtó egészségügyi helyiségek sem.

Az ORFK szóvivője kiemelte: a legtöbb bányatóban tilos fürdeni. Pest megyében is csak kilenc helyen megengedett a fürdőzés, de – hozott példát – az Omszki-tóban tilos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.