Európa egyik legfontosabb problémájára világít rá a kormány

A kormány a bevándorlásról szóló figyelemfelhívó kampányával Európa egyik legfontosabb problémájára világít rá – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 péntek reggeli műsorában.

2015. 06. 05. 8:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányszóvivő kiemelte: a bevándorlásról szóló konzultáció és a figyelemfelhívó kampány megmutatja a magyar kormány álláspontját erről a kérdésről. Ez az álláspont nem esik messze számos nyugat-európai ország vezetőjének véleményétől – jegyezte meg.

Kovács Zoltán azt mondta: ez a kérdés a pillanatnyi politikai érdekektől független. A bevándorlás Nyugat-Európában évtizedek óta okoz valamilyen problémát – tette hozzá, kiemelve: a bevándorlás ügye akuttá vált azzal, hogy a mediterrán térségben az elmúlt időszakban tragédiák sora történt. „Ez arra világít rá, hogy az elmúlt években elhanyagoltuk, elhanyagolták ezt a kérdést” – mutatott rá.

A kormányszóvivő szerint Európa következő 5-10-15 évének egyik legfontosabb problémájával állunk szemben.

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet erre problémára, és arra, hogy június végéig minden magyar állampolgár véleményét várják a bevándorlással kapcsolatban megfogalmazott tizenkét kérdésre – mondta Kovács Zoltán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.