Hat év után Magyarországra látogat az egyiptomi államfő

Abdel-Fattáh esz-Szíszi államfő pénteken érkezik Budapestre.

2015. 06. 03. 16:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, az egyiptomi elnök találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, majd díszdoktori címet vesz át és előadást tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Abdel-Fattáh esz-Szíszit az egyiptomi kormány több tagja, mások mellett a befektetési és az energiaügyi miniszter is elkíséri.

A delegáció tagja lesz Számeh Sukri külügyminiszter is, aki április közepén járt Magyarországon, hogy megbeszéléseket folytasson magyar kollégájával, Szijjártó Péterrel. Az egyiptomi államfő látogatása alkalmával a két ország képviselői megállapodásokat írnak alá belügyi együttműködésről, infrastrukturális fejlesztésről, valamint televíziók közötti együttműködésről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.