Nagyon nagy a baj az Illatos úton

Az Együtt helyi képviselője Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul és a hatóságoktól azonnali lépéseket követel.

MNO
2015. 06. 09. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origo azt írja, hogy a képviselő közadakozásból végeztetett független méréseket a volt Budapesti Vegyiművek Illatos úti területén tárolt mérgező anyagok ügyében. A szakértők mind a gyártelepen belül, mind a környékén mintát vettek a talajból és a talajvízből, valamint élő csigákat vizsgáltak. Öt szúrópróbaszerű vizsgálatból négy szerint kijutottak a mérgek a gyártelepről, élő szervezetekben sokszorosan a megengedett határérték fölött vannak jelen – közölte Baranyi Krisztina.

A Hvg.hu-n olvasható, hogy ilyen például a benzol, ami egy agresszív rákkeltő anyag, a vegyiművek területén lévő talajvízben a határérték 54 000-szerese, a klórbenzol az elfogadható határérték 48 500-szorosa, az AOX-tartalom a talajvízben a határérték 80 600-szorosa.

Az említett anyagok mindegyike súlyosan káros az egészségre, többségük rákkeltő hatású. A ferencvárosi képviselő most elküld minden adatot Orbán Viktornak. Azt kéri a kormányfőtől, hogy segítsen az Illatos úti környezetszennyezés felszámolásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.