NGM: Élvonalban a magyar foglalkoztatás növelése

Az Eurostat legfrissebb közleménye szerint nálunk nőtt legjobban a foglalkoztatás az előző negyedévhez képest.

MTI
2015. 06. 16. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaktárca tájékoztatása szerint az Eurostat legfrissebb közleménye szerint 2015 első negyedévében – Lettország mellett – Magyarországon nőtt a legjobban a foglalkoztatás az előző negyedévhez képest. Miközben az eurózóna 19 tagállamában mindössze 0,1 százalékkal, az egész EU 28 tagországában 0,3 százalékkal, Magyarországon kimagasló mértékben, 1,5 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság az első negyedévben – írja közleményében az NGM.

Az Eurostat közleménye szerint Magyarországon 2014 negyedik negyedéve és 2015 első negyedéve között 1,5 százalékponttal emelkedett a foglalkoztatottak száma, ezzel a környező országokat, többek között Csehországot, Lengyelországot és Szlovákiát is megelőzi Magyarország – közölte a szaktárca.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.