Nincs gáz az MSZP székházában

Kikötötték a villanyt és a gázt a Jókai utcai MSZP-székházból.

FB
2015. 06. 29. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak egy portás üldögél a Magyar Szocialista Párt Jókai utcai székházában, amelyből kikötötték a villanyt és a gázt is a bulvárlap szerint. A portásnak csupán egyetlen feladata van: átirányítja az érdeklődőket a parlament és a Jászai Mari tér közötti Képviselői Irodaházba – jelenleg az ottani frakcióirodákban dolgozik a párt országos vezetése.

A székházban dolgozók nagy részét kirúgták, a bútorokat és egyéb tárgyakat pedig a helyi szervezetekhez vitték el, így a Jókai utcai székház teljesen kiürült – erről februárban a Magyar Nemzet is beszámolt.

A szocialista pártról köztudott, hogy súlyos anyagi gondokkal küszködik. Az MSZP több mint kétmilliárd forint adósságot kénytelen törleszteni, a hiteleket főként Gyurcsány Ferenc pártelnöksége idején, még 2010-ben vették fel. A Jókai utcai székház működtetése havi 12-13 millió forintba került, tehát az évi 140-160 milliós kiadás felemészthetné az MSZP-nek járó éves költségvetési támogatás akár harmadát is.

Így a párt szívesen eladná az épületet, de sokkal többet kérnek érte, mint amennyiért lenne vevő rá. A bulvárlap úgy tudja, 1,3 milliárd forintért árulja az MSZP a Jókai utcai székházat, ám az eddigi jelentkezők csupán a felét, hatszázmilliót csengettek volna ki az épületért. Felmerült, hogy a Magyar Állami Operaház – amelynek igazgatója az az Ókovács Szilveszter, aki Orbán Viktor miniszterelnök közeli ismerőse – ennyiért megvásárolja a székházat, de a szocialisták nemet mondtak az ajánlatra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.