Orbán veje miatt tesz feljelentést a PM

A PM csalás miatt feljelentést tesz közvilágítási rendszerekre vonatkozó projektekkel összefüggésben.

MTI
2015. 06. 25. 14:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki párt csütörtökön a Direkt36 hírére hivatkozva közölte: az önkormányzatok „döbbenetesen drága” közvilágítási rendszereket vásároltak Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor miniszterelnök vejének volt cégétől úgy, hogy a drága technológiát semmi sem indokolja.

A Direkt36 most azt derítette ki, hogy az érintett cég – az Elios Innovatív Zrt. – jókora ártöbblettel dolgozott. Ugyanazért a lámpatestért a Tiborcz-cég 217 ezer forintot számlázott, ami másnál csak 139 ezer forintba került. A vastagon fogó ceruza nyomán az érintett önkormányzatok olykor tíz- vagy százmilliós többletkiadást is bevállaltak.

A PM azonnali KEHI-vizsgálatot is követel. „Reméljük, hogy a közpénzköltés mikéntje nemcsak akkor izgatja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, ha a norvég támogatást kapott civileket kell vegzálni, hanem a magyar és az uniós adófizetők pénzét költő Orbán-vő esetében is” – írta közleményében a párt.

Tiborcz István egyébként április 28-ai hatállyal eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet. Tiborcz az őt és családját ért folyamatos támadások miatt hozta meg döntését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.