Sem Gömörit, sem Deutschot nem tudták meghallgatni

A bizottság levette napirendről az MPB-botrányt.

2015. 06. 03. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Így a bizottság levette napirendi pontjai közül az MPB-ügyben tervezett meghallgatást, úgyhogy Gömörinek nem kellett válaszolnia olyan kérdésekre, amelyekre a saját sajtótájékoztatóján nem volt hajlandó reagálni, hanem inkább elrohant az újságírók elől. Az elnökkel és az alelnökkel szemben több paralimpiai sportoló megjelent a kulturális bizottság ülésén.

Ismeretes, a fogyatékkal élő sportolók vezetőjéről május elején derült ki, hogy 2012-ben Deutsch Tamás javaslatára hárommillió forintos támogatást kapott arra, hogy végtörlesztéssel kifizesse devizahitelét. Gömöri korábban azzal védekezett, hogy minden köztisztviselőt megillet ez a lehetőség.

Az utóbbi hetekben az elnök jutalmazásáról, üzemanyag-térítéséről, autóvásárlásáról és utazásáról is hírek jelentek meg, amelyeket Gömöri sajtótájékoztató keretében próbált cáfolni.

A Magyar Nemzet kedden megírta: hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt nyomozás indult az ügyben. Gömöri a botrányok ellenére nem mondott le, várhatóan inkább a bizalmi szavazást választja az elnökséggel együtt, így időt nyer.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége holnap dönthet arról, hogy hivatalosan is kezdeményezi-e maga, illetve Gömöri Zsolt elnök ellen a bizalmi szavazást a június 19-re összehívott rendkívüli közgyűlésen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.