Az ellenzék tevékenységével indokolják a tájékoztató kampányt

A hazai és a nemzetközi közeg is indokolja a működő magyar reformokról indítandó kormányzati tájékoztató kampányt – mondta Kovács Zoltán az M1 csütörtök reggeli műsorában.

MTI
2015. 07. 09. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányszóvivő kiemelte: Magyarországon az ellenzék tevékenysége indokolja ezt, amely „nettó hazugságokat, csúsztatásokat” is jelent – ha az ellenzéken múlna, az emberek azt éreznék, hogy ez egy szörnyű ország, ahol élni is fájdalom.

Emellett a nemzetközi környezetben a szemünk előtt kirajzolódó „görög dráma” miatt sem árt tudatosítani az emberekben, hogy honnan indult és mostanra hová jutott Magyarország – hangsúlyozta.

Korábban mindenhol azt mondták, hogy a kormány tervei nem fognak működni, nem szabad konfliktust vállalni az európai uniós intézményekkel, ehhez képest jogi eszközökkel, a nemzetközi standardoknak megfelelően sikerült megoldani például a devizahitelesek ügyét, amellyel mintegy ezermilliárd forintot adtak vissza a magyar embereknek – idézte fel, hozzátéve: emellett az egykulcsos adórendszer révén is több száz milliárd forint maradt a magyar embereknél.

Ezeket az összefüggéseket, a különböző területeken elért eredményeket szeretné bemutatni a kormány – mondta Kovács Zoltán. A kampány lényegét abban jelölte meg, hogy elmondják: a magyar reformok működnek, az ország teljesítőképessége megengedi, hogy az ország és minden állampolgár lépjen egyet előre.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: mostanra az ország eljutott odáig, hogy kiszámítható, látható környezetet biztosítanak a magyar állampolgároknak és a nemzetközi befektetőknek egyaránt.

Kovács Zoltán szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a következő napokban kezdődő és szeptember végéig tartó kampányban egyebek mellett család- és adópolitikai intézkedéseket, életpályamodelleket akarnak bemutatni például plakátokon, a sajtóban és internetes felületeken. A tájékoztató kampányra nettó 600 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.