Az LMP is odacsapna a kaszinósoknak

A párt azt javasolja: korlátozzák a 24 órás nyitva tartást.

MTI
2015. 07. 17. 11:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő hangsúlyozta, valamilyen módon szabályozni kellene az egy ember által maximálisan megjátszható tét nagyságát is.

A politikus hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek törvényi változásai alapján jelentősen változott a szerencsejátékhoz való hozzáférés, a nyerőgépek már csak a kaszinókban találhatóak meg, amelyek működtetése koncessziókhoz van kötve.

Úgy fogalmazott, hogy a szerencsejáték-függőség súlyos betegség, ami Magyarországon több tízezer, egyes szakmai becslések szerint közel kétszázezer embert érint. A szerencsejáték-függőség a drog vagy az alkoholbetegséghez hasonlóan képes tönkretenni az embereket, a kapcsolatokat – jelentette ki, a prevenció fontosságára felhívva a figyelmet.

A Magyar Nemzet számolt be róla: azt javasolja a Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete, hogy a szerencsejáték-függők védelme érdekében korlátozzák a Magyarországon működő kaszinók nyitva tartását. A szervezet szerint a jelenlegi 24 órás nyitva tartás helyett az „ilyen típusú szórakozóhelyek” hétköznap csak este tíz órától hajnali ötig tarthatnának nyitva, vasárnap pedig zárva kellene maradniuk.

Szintén lapunk számolt be róla, hogy továbbra is a Szerencsejáték Zrt. joga maradhat a jól jövedelmező internetes sportfogadás lebonyolítása, de az erre az ágazatra pályázó Andy Vajna és Szima Gábor cégeinek kárpótlásul nem kell koncessziódíjat fizetniük a netes kaszinók után. Utóbbi összege amúgy is szimbolikus, hiszen ez a tétel a hagyományos termek esetében is leírható a játékadóból. A két nagyvállalkozó még nem döntötte el, mit lép ezen a piacon.

Andy Vajna kaszinói egyébként nincsenek bekötve a NAV-hoz, ami Lázár János szerint jól is van így.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.