Az orosz érdekek miatt kell többet fizetni a 3-as metróért

Csárdi Antal szerint meglopják a budapestieket.

MTI
2015. 07. 12. 11:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangsúlyozta, minden jel arra utal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábbi moszkvai útján megígérte, orosz cég újíthatja fel a 3-as metrót. Az LMP politikusa szerint ezért fordulhatott elő, hogy Budapest most drágábban újítja fel metrószerelvényeit, mint amennyiért Párizs új járműveket vásárolt.

A főváros az orosz pályázat elfogadásával egy modernebb, kényelmesebb, hosszú távon pedig olcsóbban is fenntartható metróra mondott nemet – mondta Csárdi Antal.

A BKV Zrt. a héten közölte, az orosz Metrowagonmash cég nyerte a budapesti 3-as metró szerelvényeinek felújítására kiírt tendert, a társaság 219,1 millió euróért (69 milliárd forint) korszerűsít 37 darab, hat kocsiból álló szerelvényt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.