BV-s dolgozó volt a szegedi támadó

Büntetés-végrehajtási alkalmazott volt az a férfi, aki szombaton rátámadt a szegedi diáklányra. Már kirúgták.

Munkatársunktól
2015. 07. 21. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság annyit közölt, hogy azonosították és őrizetbe vették a feltételezett támadót, közösség tagja elleni erőszak bűntettének gyanújával. Hozzátették, az ügy iratait illetékesség és hatáskör hiányában a Szegedi Nyomozó Ügyészségre továbbították. (Ezt a gyakorlatot akkor alkalmazzák, amikor hivatásos állományú dolgozó a gyanúsított.)

Lapunk szerette volna megtudni a tegnapi kormányinfón, létezik-e kormányzati stratégia arra, hogy az ehhez hasonló indulati cselekmények megakadályozhatók legyenek. Erre azonban nem kaptunk választ. Lázár János annyit közölt, hogy „ott szoktak megjelenni ilyen dolgok, ahol egyébként megjelenik a bevándorlás”. – A kormány kifejezetten elítéli az ilyen típusú bűncselekményeket, nagyon határozottan és keményen kell fellépni, és meg kell torolni azokat – szögezte le a politikus. Giró-Szász András kormányszóvivő azt is hozzátette, hogy minden európai országban előfordulnak hasonló esetek.

Megírtuk, az egyetemista lány és félvér barátja hazafelé tartott egy fesztiválról, amikor többen beléjük kötöttek, és szidalmazni kezdték a bevándorlónak vélt színes bőrű fiút, aki egyébként magyar állampolgár. A lány megpróbálta leszerelni a támadókat, eléjük állt, így ő kapta a legnagyobb ökölcsapásokat. Sérülései súlyosak, arccsonttörése miatt megoperálták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.