Devizahiteles tüntetők zárták le a Károly körutat

A rendőrök két percen belül előállították a tiltakozókat.

MTI
2015. 07. 23. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nem Adom a Házamat Mozgalom Facebook-oldalán olvasható bírósági végzés szerint az eredetileg 100-400 fősre tervezett demonstráció fő célja a pénzintézeti kölcsöntartozás miatti végrehajtások felfüggesztésének, valamint a károsultak kártalanításának követelése volt.

A bejelentő egyeztetett a rendőrséggel, ám a hatóság a rendezvény megtartását megtagadta, arra hivatkozva, hogy a demonstráció ellehetetlenítené a közlekedést. A bejelentő ekkor bírósághoz fordult, de a Fővárosi Munkaügyi Bíróság helybenhagyta a határozatot.

„Mi ott leszünk és gyakorolni fogjuk a szabad véleménynyilvánítás jogát” – írták tegnap a legnagyobb közösségi oldalon.

Korábban a mozgalom aktivistái a budapesti Kossuth téren a devizahitelek eltörléséért és a pénzintézetek felelősségre vonásáért demonstráltak.

A megjelentek kifogásolták az elszámolási törvényt, a mintegy 300 ember által aláírt petícióban pedig ugyancsak követelték, hogy a deviza- és a forinthitelek „jogi rendezéséig”, valamint az okozott károk megtérítéséig minden végrehajtási eljárást függesszenek fel.

Ezenfelül tartottak már villámmegmozdulást Kövér László szigetszentmiklósi házánál, illetve Trócsányi László otthonánál is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.