Egy nap alatt több mint ezer határsértőt fogtak el

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

MTI
2015. 07. 10. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot reggel Ásotthalom külterületén fogták el, ott 80 afgán, 10 szír és 4 pakisztáni állampolgár lépte át a zöldhatárt. A rendőrök elfogtak egy szerbiai embercsempészt éjszaka Mórahalom külterületén. A férfi kilenc szír, öt eritreai és két pakisztáni állampolgárnak segített az államhatár jogellenes átlépésében. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt csütörtökön összesen 1217 embert fogtak el a rendőrök, öt esetben közokirat-hamisítás, kilenc gyanúsított ellen embercsempészet büntette miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.