Elismerték, hogy börtönőr volt a szegedi támadó

A vád csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette.

MNO
2015. 07. 22. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szanka Ferenc szegedi sajtótájékoztatóján elmondta, a férfit csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsítják.

A bűncselekmény idején a gyanúsított még a büntetés-végrehajtási intézet munkatársa volt, de időközben szolgálati jogviszonya – feltehetően az esettel összefüggésben – megszűnt, bár erről az ügyészség eddig hivatalos tájékoztatást nem kapott – tudatta a szóvivő.

Az eset szombat éjszaka egy, az újszegedi partfürdőn tartott buli után történt. Egy fiatal nő a testvérével és a barátjával, egy több mint húsz éve Magyarországon élő, magyar állampolgárságú férfivel hazafelé indult, amikor egy legalább háromtagú társaság megszólította őket. Beléjük kötöttek, a kubai születésű férfit a bőrszíne miatt inzultálni kezdték, és felszólították, hogy hagyja el az országot. A sértett erre azt mondta, hogy jobban beszél magyarul, mint ők – közölte az ügyész.

Szanka Ferenc tájékoztatása szerint a nő a barátja védelmére kelt, erre a gyanúsított többször megütötte. A bántalmazás következtében a fiatal nő elvesztette az eszméletét, és az arccsontja több helyen eltörött. Bántalmazták a lány testvérét is, aki próbálta megvédeni őt és a barátját is. A két férfi is megsérült. Az ügyben a Szegedi Nyomozó Ügyészség nyomoz. A börtönőr, akit gyanúsítottként hallgattak ki, tagadja a bűncselekmény elkövetését – mondta az MTI tudósítása szerint a szóvivő.

Kedden írta meg a Magyar Nemzet: büntetés-végrehajtási dolgozó volt az elkövető, aki bevándorlónak gondolt egy félvér fiút, ezért nekitámadt, azt kiáltva, hogy takarodjon az országból. Ekkor megírtuk azt is, hogy a gyanúsított szolgálati viszonya időközben meg is szűnt. A férfi őrizetbe vételéről szintén július 21-én, kedden érkezett a hír.

Július 19-én közöltük: a kopasz elkövető először a félvér magyar férfinek ugrott neki, majd miután annak barátnője közbeavatkozott, őt kezdte el ütni. A lány arccsontja is eltört, azóta pedig meg is műtötték. A támadásról felvétel is készült.

A budapesti Erzsébet téren kedd este demonstráción fejezték ki szolidaritásukat civilek a megvert diáklánnyal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.