Januártól jönnek a különböző kukák

A kormány rendeletében jövő január 1-jére halasztotta a szemétszállítóknak azt a kötelezettségét, hogy két űrméretű kukát ajánljanak fel az ügyfeleknek. Eredetileg a jogszabály július 1-jétől lett volna hatályos, hétfőn azonban az új rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben.

MTI
2015. 07. 06. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötelezően felajánlandó két kuka közül az egyik nem lehet nagyobb 80 literesnél. Ha viszont valaki egyedül használ egy ingatlant, akkor a választható kisebb kuka nem lehet nagyobb 60 literesnél. Az egyedüli használatot az önkormányzat igazolja.

Januártól kell alkalmazni azt az előírást is, hogy a 80, illetve a 60 literesnél nagyobb kukát milyen feltétellel ajánlhatja fel a szemétszállító. Eszerint a gyűjtőedényt egyedi azonosító jellel kell ellátni, az ürítést pedig – az azonosító jel alapján – elektronikusan rögzíteni kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.