Kész az első budapesti gigavillamos, mutatjuk

Összeszerelték az első hosszabb kivitelű, 56 méteres CAF villamost a BKV Fehér úti járműtelepén.

MTI
2015. 07. 31. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban a spanyol gyártó már több CAF villamost is leszállított Budapestre, a rövidebb, 36 méteres szerelvények a budai fonódó villamoshálózaton, valamint a 3-as vonalán közlekednek majd. A hosszabb szerelvények az 1-es vonalára kerülnek.

A hosszabb járművek szintén teljes hosszukban átjárhatók, alacsonypadlósak és klimatizáltak, 345 utast vihetnek. Utastájékoztató rendszerüket integrálják a Futárba, utasterükben kamerák is lesznek.

A járművel az összeszerelés után megkezdik a forgalomba állításhoz szükséges teszteket. A Combinóknál is valamivel hosszabb szerelvényekből idén várhatóan három érkezik Budapestre, majd 2016 nyaráig mind a 47 (12 darab 56 méteres és 35 darab 36 méteres) új villamost üzembe helyezik.

Az első CAF villamosok várhatóan idén ősztől állnak forgalomba a budapesti villamosvonalakon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.