Özönlenek a menekültek az országba

A korábbi hétvégéknél jóval több, 4725 határsértőt fogtak el a rendőrök országszerte, legtöbbet Csongrád megye déli részén.

MTI
2015. 07. 27. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 1662, szombaton 1584, vasárnap 1497 volt az elfogottak száma. Kilenc gyanúsított ellen embercsempészés, 15 esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogták el – közölte a megyei főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, vasárnap 1235 embert, köztük 226 gyermeket tartóztattak fel, a legnagyobb csoport – 121 afgán, 18 pakisztáni, kilenc szír, egy algériai és egy kongói állampolgár – délelőtt Ásotthalom külterületén lépte át illegálisan a zöldhatárt. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.