Pálffy István lesz a dublini nagykövet

A KKM megerősítette lapunknak, hogy Pálffy szeptemberben megkezdi nagyköveti munkáját.

MNO
2015. 07. 31. 12:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már esedékes a váltás, mivel Magyarics Tamás 2011-én lett dublini nagykövet, ezért lejár a mandátuma – közölte a VS.hu. A lap szerint a tusnádfürdői fesztiválon Pálffy István már „kijelölt nagykövetként” jelent meg, a neve mellett pedig ott szerepelt, hogy „Magyarország Nagykövetsége, Dublin.”

A hírportál kereste Pálffyt, de ő semmilyen módon nem kívánta kommentálni az értesülést. Az értesülésről megkérdeztük mi is a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. A KKM válaszában azt írta: Pálffy István parlamenti meghallgatásai megtörténtek, az agrément-t a fogadó állam részéről megkapta, így szeptemberben megkezdheti nagyköveti munkáját Dublinban.

Pálffy István a TV2 és a köztévé híradóinak vezetője volt, majd az előző ciklusban a KDNP országgyűlési képviselőjeként dolgozott. Tavaly novembertől az MTVA nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsadója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.