Több mint ezer menekült vonatozik naponta

Egy átlagos napon mintegy ezer migránst szállít a magyarországi menekülttáborok felé a MÁV-Start.

MTI
2015. 07. 29. 14:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben azt írták: Kiskunhalasról 200-250, Szegedről 700-800, míg Pécsről átlagosan 50-70 ember szállításáról gondoskodik a vasúttársaság úgy, hogy a menekülteket a legrövidebb időn belüli, pót- és helyjegymentes, kulturált körülmények között utaztassák. Ennek érdekében napi kapcsolatot tartanak a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) és a területileg illetékes rendőrségekkel is – tették hozzá.

Jelezték: a MÁV-Start minden reggel tájékoztatást kap a hatóságoktól az utazási okmánnyal ellátott migránsok várható számáról és a kijelölt befogadóállomásokról, így fel tud készülni a menekültek utazása során használt szerelvények fertőtlenítésére és szükség esetén különkocsik beállítására is.

A társaság a tisztításnál figyelmet fordít az előírásokban egyébként is szereplő fertőtlenítési feladatokra. A vécéfülke, az előterek, a kapaszkodók és az ajtókilincsek alapos tisztítását is elvégzi. Fertőtleníti a járművek belső felületét, fertőtlenítőszeres oldattal permetezi be az oldalfalakat, a kis asztalokat, a műbőr felületeket, a kapaszkodókat és kapaszkodásra alkalmas felületeket, a vécéfülke teljes felületét, az utastér padlóját, a külső kapaszkodókat, a kilincseket és a nyomógombokat.

Fertőzés gyanúja miatt ötvenhat menedékkérőt szállított le a rendőrség és kísért kórházba kedd éjszaka a Nyugati pályaudvaron indulásra várakozó szerelvényről. Egyelőre nem tudni, milyen fertőzésről van szó, de a vasúttársaság azonnal intézkedett a vonat fertőtlenítéséről. Ez a feladat a takarítási előírásokban egyébként is szerepel – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.