Videóra vették a lány megverését

Azóta meg is műtötték a lányt, akit a hírek szerint barátja bőrszíne miatt vertek meg Szegeden.

MNO
2015. 07. 21. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A delmagyar.hu felidézi, Tímeát a szombaton késő este, a Wake Up Color Fesztivál környékén, a Belvárosi híd közelében támadták meg, először a barátját inzultálva, akinek azt kiabálták, hogy takarodjon az országból. A lány barátja egyébként kubai születésű magyar állampolgár, de Tímea hiába próbálta elmagyarázni a támadóknak, hogy nem bevándorló, akik megrugdosták és megtaposták a fiatalt, ahogy Tímea testvérét és magát a lányt is, akinek arccsontja eltört, mindkét szeme alatt zúzódások vannak, szája pedig felrepedt.

Az esetről videó készült, ezen már csak a támadás vége látható.

Tímea azóta már túl van a műtéten, a sebet több öltéssel kellett összevarrni, kis híján több foga is kiesett. Füle felett egy vágáson keresztül sikerült törött arccsontjait összeilleszteni, így nem kellett neki fémlemezt beültetni.

A támadás részleteire nem emlékszik, ezért is örül, hogy készült videó az esetről, reméli, mielőbb elkapják támadóit. Támogatói jókívánságait a Facebookon köszönte meg, és arra kérte azokat, akik tudnak bármit az esetről, hogy jelentkezzenek. A lány szintén megvert barátja a Facebookon azt írta, nem először történt vele hasonló inzultus, és egyedül nem bírt a „négy nehézfiúval”, sajnálja, hogy nem tudta megvédeni barátnőjét.

Időközben a Szegedi Tudományegyetem Facebook-oldalán közölte, elítéli az erőszakot és a rasszizmust, együtt érez az áldozatokkal és szintén arra buzdítja a város lakosait, hogy segítsenek kézre keríteni a tetteseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.