249 határsértő gyermeket fogtak kedden

Ötven csoportban 1324 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Csongrád megye déli részén kedden.

MTI
2015. 08. 05. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jászai Linda kijelentette, a legnagyobb csoportot délben Ásotthalom közelében fogták el, ott 55 afgán, 22 szír és 18 bangladesi állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Szerdára virradóra a járőrök Szegeden, a Kapisztrán utcán állítottak meg egy kisteherautót, amelynek a rakterében 38 szír állampolgár – köztük 14 gyermek – utazott. A járművet egy 43 éves algériai állampolgár vezette, ellene embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – tudatta a főhadnagy.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Országszerte tiltott határátlépés miatt kedden 1450 embert fogtak el a rendőrök, két esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.