50 köbméter szemetet vittek el a II. János Pál pápa térről

A Józsefvárosi Önkormányzat állítja, a Főkert Zrt. döntött a játszótér bezárásáról a II. János Pál pápa téren.

MTI
2015. 08. 06. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzat csütörtöki közleményében kifejtette: az elmúlt három napban a Józsefvárosi Önkormányzat városüzemeltetési szolgálata megnövelt létszámmal, jelentős ráfordításokkal végezte a közterület-fenntartási munkálatokat a II. János Pál pápa téren, együttműködve az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a Főkert munkatársaival.

Mint írták, ebben az időszakban több mint 50 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el, ezzel egyidejűleg megkezdődött a megrongálódott zöldfelületek és a sérült kerítéselemek felmérése is. A következő napokban elvégzik a játszótér és a homokozó ürülékmentesítését és közegészségügyi vizsgálatát, és utóbbi eredményének ismeretében vagy megtisztítják a homokot, vagy teljesen kicserélik.

Az önkormányzat közleményében cáfolta és visszautasította, hogy a játszóteret a Józsefvárosi Önkormányzat vagy Kocsis Máté polgármester záratta be, azzal a céllal, hogy a gyerekek ne tudjanak játszani. Ezzel szemben a Főkert Zrt. hozta meg az erre vonatkozó döntést és intézkedést, tekintettel a játszótéren lévő emberi ürülék mennyisége miatti fertőzésveszélyes helyzetre – írták.

Hozzátették: jelenleg a közterület-felügyelet munkatársai is emelt létszámban teljesítenek szolgálatot, a rendőrséggel együttműködve fokozottan vigyáznak a tér rendjére és az ott tartózkodók biztonságára. Az önkormányzat egyúttal üdvözölte a Fővárosi Önkormányzatnak a migránsokat érintő akciótervét, mert megítélésük szerint remélhetően így megnyugtatóan rendeződhet a II. János Pál pápa téren kialakult helyzet.

Az önkormányzati cégek és intézmények ráfordításainak eredményeként a téren szerdán és csütörtökön már sokkal rendezettebbek voltak a körülmények a múlt hét végéhez és e hét elejéhez képest, de a hosszú távú rendezést remélhetőleg „a téren táborozó” migránsok átkísérése jelenti majd a fővárosi tranzitállomásokra – írták. Hozzáfűzték: amíg ez nem történik meg, nyolc mobil WC üzembe helyezésével igyekeznek megakadályozni, hogy újból a hét elején tapasztalt közegészségügyi állapotok alakuljanak ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.