A kormány Ázsiában is plakátolni fog?

Az Index.hu szerint a kampány ősszel Afganisztánban, Szíriában és valószínűleg a szír határ közelében, a török oldalon indul.

MNO
2015. 08. 12. 13:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index.hu szerint a kampány ősszel, a kerítés befejezésével párhuzamosan indulna Afganisztánban, Szíriában és valószínűleg a szír határ közelében, a török oldalon. A szöveget többi helyi nyelvjárásban is megjelentetnék. A lap kereste a kormányszóvivőket az információval kapcsolatban, de Giró-Szász András szabadságon van, Kovács Zoltánt pedig nem érték el.

Ismert: a „bevándorlással és a terrorizmussal” kapcsolatos nemzeti konzultáció kapcsán a kabinet plakátkampányba kezdett, amelynek keretében többek között azt hirdették magyar nyelven, hogy „ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját”. Ezek közül sokat megrongáltak ellenzéki aktivisták. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog rajongói által összegyűjtött pénzből ellenkampányt indított, például olyan szlogenekkel, hogy „A menekültek nem dolgoznak és elveszik a magyarok munkáját”.

A kormány júliusban döntést hozott arról, hogy négyméteres kerítést, NATO-rácsot építtetnek a magyar–szerb határra, valamint arról hogy augusztus 1-jétől Szerbia, Macedónia, és Görögország biztonságos országnak minősül, vagyis ide vissza lehet küldeni az innen érkező illegális határsértőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.