Csúcsminiszter lesz Rogán?

Távozhat Seszták Miklós, Varga Mihály is új feladatot kaphat.

2015. 08. 28. 7:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdasági és a fejlesztési tárcát összevonnák, az így létrehozandó gazdasági csúcsminisztérium vezetését pedig Rogán Antalra, a Fidesz jelenlegi frakcióvezetőjére bíznák. Ez azzal járna, hogy távozik posztjáról Seszták Miklós fejlesztési miniszter, akinek munkájával állítólag egyébként sem voltak maradéktalanul elégedettek. A tárcánál, illetve a hozzá tartozó háttérintézményeknél ugyanis – mondta egyik forrásunk – nem a megfelelő ütemben halad a hatalmasra duzzadt államapparátus leépítése.

A héten zárt körben megrendezett kormányzati konferencián sajtóhírek szerint a miniszterelnök is szóvá tette, hogy a közigazgatás átalakítása akadozik. Informátorunk szerint így Varga Mihály gazdasági miniszter is új feladatot kapna, ő az adóhatóság munkájának kormányzati szintű felelőse lenne.

Ismert, augusztus 31-ei hatállyal felmentését kérte Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.