Három településen is időközi választás lesz

Polgármesterekre és önkormányzati képviselőkre voksolnak.

MTI
2015. 08. 30. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Somogy megyei Balatonszabadiban azért lesz időközi választás, mert a község képviselő-testülete május 28-án kimondta feloszlását, arra hivatkozva, hogy nem tudnak együttműködni a polgármesterrel. A polgármesteri tisztségért nyolc, a hat képviselő-testületi helyért tizenhat jelölt indul, valamennyien függetlenek. A szavazásra jogosult 2427 állampolgár négy szavazókörben adhatja le voksát.

A Komárom-Esztergom megyei Naszály községben azért kell időközi választást tartani, mert az októberben megválasztott független polgármester május 13-án elhunyt. A voksoláson hat független jelölt indul. A 2400 lakosú településen 1957, szavazásra jogosult állampolgár szerepel a névjegyzékben.

A Veszprém megyei Tapolcán két egyéni választókerületi képviselőt is választanak. A 3. számú egyéni választókerületben azért, mert a térség korábbi jobbikos képviselője – és jelenlegi polgármestere –, Dobó Zoltán lemondott a képviselőségről. Itt a Jobbik színeiben induló Pass Sándorra, a független Ács Jánosnéra és Szalkai Zsoltra, valamint az MSZP–MLP színeiben induló Kránicz Andrásra lehet szavazni.

Az 5. számú egyéni választókerületben pedig az április 12-ei időközi országgyűlési képviselő-választáson mandátumot szerzett Rig Lajos (Jobbik) utódját kell megválasztani. A szavazólapon a Jobbik színeiben induló Décsey Sándor, a független Horváthné Somogyi Ildikó és Toronyi Tibor, valamint az MSZP–MLP színeiben induló Sásdiné Verebélyi Margit Hajnal neve szerepel.

A tapolcai választás tétje, hogy melyik párt szerez többséget a képviselő-testületben, amelyben jelenleg öt fideszes, három jobbikos, egy szocialista és egy független képviselő dolgozik.

A voksokat reggel hattól este hét óráig lehet leadni, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.