„Határtalan” korrupcióért kaptak el tisztviselőket

A Csongrád megyei kormányhivatalnokok kenőpénzért inkább oda se néztek a határon áttolt gyümölcsökre.

MNO
2015. 08. 06. 8:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján állított elő hat kormánytisztviselőt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt 2015. augusztus 4-én – írta a Police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztály Röszkei Határkirendeltségének hat kormánytisztviselője hivatali kötelessége megszegéséért, szállítmányonként 5-10 eurót kért, illetve fogadott el az ügyfelektől az általuk folytatott hatósági ügyintézés során 2015. május és június hónapban.

A kormánytisztviselők feladatai közé tartozott a Magyarországra, és így az Európai Unió területére belépő szállítmányok esetében az érvényben lévő hazai, valamint uniós jogszabályok és normák szerint a szükséges növény-egészségügyi és zöldség-gyümölcs minőség-ellenőrzési vizsgálatok elvégzése, az adminisztratív teendők ellátása, mintavételek, illetve a kapcsolódó számítógépes adatrögzítések elvégzése. A megalapozott gyanú szerint azonban ezeknek 152 esetben anyagi ellenszolgáltatás fejében nem tettek eleget.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya a tisztviselőket kihallgatásukat követően őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Több mint félmilliárd forint értékű, feltehetően csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Nyíregyházán és a Hajdú-Bihar megyei Váncsodon – közölte a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense május 13-án.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.