Ingyenes buszjáratot kapnak a migránsok Debrecenben

A cél az, hogy a városba érkezők mielőbb, szervezetten eljussanak a pályaudvarról a befogadóállomásra.

MTI
2015. 08. 18. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecen önkormányzata nem jelöl ki a migránsok számára tranzitzónát a városban – közölte a debreceni önkormányzat. Fő céljuk az, hogy rendezett viszonyokat tartsanak fenn a Nagyállomás környékén, és elősegítsék az oda érkező migránsok minél gyorsabb eljutását a Sámsoni úti befogadóállomásra, ahol a kötelező regisztráció történik.

Ennek érdekében az önkormányzat – kulturált körülmények közötti és gyors szállítást biztosítva – a migránsok számára szerdától a Nagyállomástól a befogadóállomásig ingyenes buszjáratot indít, amely naponta kétszer közlekedik.

A migránsok nagyobb számban az éjszakai órákban érkeznek Debrecenbe, így a buszt éjfélkor és hajnali két órakor indítják. A járat szeptember 30-áig biztosan üzemelni fog, ahogy írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.