Ismét lehet tüzet gyújtani az országban

Visszavonta az FM a tűzgyújtási tilalmat, de Bács-Kiskunban továbbra is érvényben van a megyei tiltás.

MTI
2015. 08. 19. 10:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium szerdai közleményében hangsúlyozza, hogy az országos feloldás a megyei tűzgyújtási tilalmakat nem érinti, így a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal által 2015. július 4-től a megye területére elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig továbbra is hatályban marad.

A Földművelésügyi Minisztérium felhívja a figyelmet arra, hogy erdőben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen, szélcsendes időben szabad, a tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozáskor pedig minden esetben gondoskodni kell eloltásáról.

Az erdőn kívüli területeken, lakott területeken történő tűzgyújtáskor is minden esetben fokozott figyelemmel kell eljárni, mert a tűz felügyelet nélkül könnyen továbbterjedhet – írja közleményében a Földművelésügyi Minisztérium.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.