Közel 4 milliárdba kerül a két menekülttábor

Az állomások ezer fő befogadására lesznek képesek.

MNO
2015. 08. 21. 6:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyminisztérium vezetője Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő kérdésére adott írásbeli válaszában tájékoztatott: az állomások ezer fő befogadására lesznek képesek, és helyszínenként 1,8-1,9 milliárd forint költséggel számolnak. Csütörtökön már a hvg.hu értesülése alapján is hallani lehetett a 3,7 milliós összegről. A Hír TV ekkor arról számolt be: információi szerint nem Sormáson, hanem Nagykanizsán építenének még ideiglenes tábort. A befogadóállomások létrehozásának célja, hogy tehermentesítsék a már meglévő menekülttáborokat.

A tárca vezetője azt is írta a Népszabadság közlése szerint, hogy húsz állami ingatlan jöhetett szóba, az érintett önkormányzatokkal történő egyeztetés jelentősen lassította volna az „azonnali és gyors cselekvést”.

A martonfaiak augusztus 20-án Pécsváradon tiltakoztak a tervezett befogadóállomás ellen. A település polgármestere csütörtökön elmondta: a korábbi akciók is megerősítették abban, hogy érdemes küzdeni a terv ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.