Már szárad a tinta a 3-as metró szerződésén

A BKV és a Metrovagonmas a pénteki napon aláírta az M3 metróvonal járműfelújításáról szóló szerződést – közölte a BKV.

MNO
2015. 08. 07. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKV Zrt. – a kormány és a főváros támogató döntését követően – 2014. november 22-én írta ki a vonatkozó tendert, amelyről 2015. július 8-án döntés született. Az érvénytelen ajánlatot benyújtó Skinest Rail AS jogorvoslati eljárást kezdeményezett, a BKV kérelmére azonban augusztus 5-én a Közbeszerzési Döntőbizottság végzésével engedélyezte a szerződés megkötését.

 

A Fővárosi Közgyűlés az M3 metrójárművek felújítása érdekében felhatalmazta a BKV Zrt.-t a közbeszerzési eljárás eredményhirdetésére és a kapcsolódó szerződés megkötésére, valamint kötelezettséget vállalt arra, hogy a szükséges fedezetet biztosítja.

Mint a közleményben fogalmaznak, a BKV annak érdekében, hogy a főváros és az utazóközönség számára rendkívüli fontossággal bíró projekt rövid időn belül megkezdődhessen és a tervezett menetrend és határidő szerint folyhasson, a lehető leghamarabb megkötötte a szerződést a felújítást végző Metrovagonmassal.

A szerződés alapján a korszerűsítés megindul, az első felújított jármű a tervek szerint 2017 elején állhat forgalomba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.