Több mint ezer menekültet szállít naponta a MÁV

Jelenleg három vasútállomásról (Szeged, Pécs, Kiskunhalas) szállítják az utasokat a kijelölt menekülttáborba.

MTI
2015. 08. 11. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cél az utaztatás, illetve az, hogy a bevándorlók minél gyorsabban, a befogadóállomásokon történt regisztrációjukat követően negyvennyolc órán belül eljussanak a számukra kijelölt menekülttáborba, Debrecenbe, Bicskére vagy Vámosszabadiba.

A vasútvállalat a menekültek legrövidebb időn belüli, pót- és helyjegymentes, kulturált körülmények közötti elszállítása érdekében napi kapcsolatot tart a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, az ORFK-val és a területileg illetékes rendőrséggel is. Mivel a társhatóságoktól tájékoztatást kapnak a menekültek napi számáról, így könnyebben tervezhetővé válik az is, mikor kell pluszszerelvényt forgalomba állítani.

A lap arról is írt, hogy a MÁV alapos adatelemzés után átszervezte a vagyonőri vonatkísérést, s ennek kapcsán különösen nagy figyelmet fordítanak a migrációs útvonalakon közlekedő vonatokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.