Kósa Lajos lett a Fidesz frakcióvezetője

A párt ügyvezető alelnöke a tervek szerint október elsején váltja Rogán Antalt a poszton.

MTI
2015. 09. 17. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz ügyvezető alelnöke, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint ő lesz a Fidesz leendő frakcióvezetője. Dél után nem sokkal pedig meg is szavazták, így ő kapta a posztot.

Korábban elmondta, hogy 11 órakor tartanak szavazást, a jelölések szerda este lezajlottak, és ő az egyedüli jelölt. Kósa Lajos közölte, hogy a tervek szerint a poszton október elsején váltja Rogán Antalt, aki a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke lesz.

Az illegális bevándorlás kapcsán hangsúlyozta: a legfontosabb feladat, hogy megvédjék az ország határait. Teljesen világos, hogy Magyarország az Európai Unió részeként kötelezettséget vállalt arra, hogy megvédi az unió határait – mondta.

Szólt arról is, hogy a menekültstátusra szorulók természetesen védelmet kapnak Magyarországon. Ugyanakkor – mint mondta – ez nem azt jelenti, hogy az, ha valakinek „nagyobb kedve van” az unió területén élni, mint saját hazájában, feljogosítja őt arra, hogy ideköltözzön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.