Simicskó nem tud olyanról, aki akarná az éles fegyver használatát

A kijelölt honvédelmi miniszter az új típusú népvándorlás megállítása mellett foglalt állást.

MTI
2015. 09. 08. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus az új típusú népvándorlás megállítása mellett foglalt állást és egyetértett abban, hogy a honvédségnek védeni, erősíteni, segíteni kell az illegális bevándorlással összefüggő rendőri intézkedéseket.

Arra a felvetésre, hogy a katonák éles fegyverrel lőhetnek-e, azt felelte, ezzel nem ért egyet, és nincs olyan, aki ezt szeretné. Mint mondta, arányosságra, mértékletességre van szükség, és ez a témával összefüggő jogszabálytervezetben is tetten érhető.

Simicskó István miniszterjelöltként azt hangoztatta: megfelelő válaszokat kell találni az olyan új kihívásokra, mint a tömegpusztító fegyverek és a tömeges illegális migráció.

A kinevezést a bizottság hat igen szavazattal, két nem ellenében támogatta.

Mint ismert, a kormány nemzetbiztonsági kabinetjének hétfői ülését követően Hende Csaba honvédelmi miniszter benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek, amelyet Orbán Viktor elfogadott. A kormányfő ezek után felkérte Simicskó Istvánt a honvédelmi miniszteri feladatok ellátására.

Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke a tanácskozást követően azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök egyáltalán nem elégedett a biztonsági határzár építésének ütemével, „ennek kapcsán nyújtotta be lemondását Hende Csaba” a honvédelmi miniszteri posztról.

A Fidesz ügyvezető alelnöke azt is mondta, hogy legalább három tranzitzóna létesül majd a határon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.