Továbbra is a Corvinus budai campusán folyik az oktatás

Ugyanazok a tanárok ugyanazon a képzési helyen tanítják majd a diákokat.

MTI
2015. 09. 08. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palkovics Lászlót a Corvinusról leváló és a Szent István Egyetemhez kerülő élelmiszer-tudományi, kertészettudományi és a tájépítészeti karok átszervezéséről, azok jövőjéről kérdezték.

Tiltakozás a Corvinus egyetem átszervezése miatt

A Budapesti Corvinus Egyetem átszervezése miatt tiltakozó felvonulást tartottak hétfőn a fővárosban – ahogy arról beszámoltunk. A mintegy 800 demonstráló az intézmény átszervezése, azaz a karoknak a gödöllői Szent István Egyetembe integrálása ellen tiltakoztak. Attól tartanak, hogy a jövő évtől tervezett átszervezés után romlik az oktatás minősége és hogy el kell hagyniuk a jelenlegi Villányi úti campust. Bár ezt az oktatási államtitkárság cáfolta, a hallgatók és az oktatók nem hisznek a kormánynak.

Az államtitkár úgy fogalmazott: „nem kell megvédeni a budai campust, senki nem akar semmit csinálni a budai campusszal, azt szeretnénk, ha ott folyna tovább az oktatás, és ez így is lesz”. Arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyanazok az oktatók ugyanazon a képzési helyen oktatják majd a diákokat.

Közölte azt is, azoknak a hallgatóknak, akik a Corvinus egyetemen kezdték meg a tanulmányaikat, ez a diplomájukban is szerepelni fog. Ha a hallgatók érdeke nem sérül, és még többen is tanítják őket, akkor mi ezzel a baj? – vetette fel.

Palkovics László a hallgatók demonstrációjával kapcsolatban arról beszélt, szerinte félreinformálják a diákokat. Cáfolta azt is, hogy a tervezett változtatásokról nem tájékoztatta volna az érintett karok vezetőit. Közölte, legalább ötször találkozott a három kar dékánjaival és a többi egyetemi vezetővel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.