A visegrádiakkal találkozik a horvát elnök

A találkozó fő témája a bevándorlás, a klímaváltozás és a nyugat-balkáni helyzet lesz.

MTI
2015. 10. 08. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint Áder János államfő meghívására a V4-es országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia), valamint Horvátország elnökei csütörtök délelőtt érkeznek meg Balatonfüredre. Először a visegrádi országok vezetői tárgyalnak, a horvát elnök később csatlakozik hozzájuk.

Áder János magyar, Milos Zeman cseh, Andrzej Duda lengyel, Andrej Kiska szlovák és Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő péntek délelőtt folytatja a megbeszélést, majd közös sajtótájékoztatót tartanak.

Áder János és Kolinda Grabar-Kitarovic már szerdán tárgyalt a budapesti Sándor-palotában, a konzultáció fő témája a migrációs válság volt. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón a két államfő egyetértett abban, hogy nem Magyarország vagy Horvátország problémájáról van szó, az EU-nak és a nemzetközi közösségnek is lépéseket kell tennie az ügyben. Emellett hangsúlyozták a két ország kapcsolatainak jelentőségét.

Az előző naphoz képest szerdán több mint százzal több, 6103 embert fogtak el tiltott határátlépés miatt – közölte a rendőrség a honlapján. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a tiltott határátlépés miatt elfogottak közül kettő ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.