Kovács Bélát ostorozta Kósa

Kósa Lajos szerint a legfontosabb kérdések a korrupcióval kapcsolatban a Jobbik térfelén mutatkoznak.

MTI
2015. 10. 20. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Jobbik „éles korrupciós támadást” intézett a Fidesz és a kormány ellen, miközben „a legfontosabb kérdések a korrupcióval kapcsolatban épp a Jobbik térfelén mutatkoznak”.

Példa nélküli ugyanis – folytatta –, hogy kémkedés miatt függessze fel egy képviselője mentelmi jogát az EP. Kovács Béla a gyanú szerint információkat játszott át az oroszoknak, amiért ellenszolgáltatást kapott – mondta a fideszes politikus, jelezve, hogy Kovács Bélától, illetve az ő közreműködésével érkezett a legnagyobb anyagi támogatás a Jobbikhoz.

„Ha ezt összerakjuk, akkor nem lehet másról szó, minthogy itt a rendszerváltás óta valaha volt legnagyobb politikai korrupciós botrány elkenésével kísérletezik a Jobbik. A Jobbik egész egyszerűen – Kovács Bélán keresztül, idegen hatalmak finanszírozásában – nem magyar, hanem más érdekeket szolgál. Ez a korrupciónak a legsúlyosabb esete” – fogalmazott Kósa Lajos.

A Jobbik közleménye szerint „terelés” helyett önvizsgálatot kérnek a Fidesztől. A Jobbik értékelése szerint nem meglepő, hogy a kormánypárt érdemi tettek helyett csak a „kormányzati impotencia miatt másfél éve rétestésztaként nyúló Kovács Béla-ügy felemlegetését képes előhúzni a kalapból”. A közleményben bírálták, hogy a kormánypárti képviselők nem hozták nyilvánosságra hozzátartozóik vagyonnyilatkozatait, titkolóznak a Quaestor-ügyben és nem támogatták a Jobbik korrupció elleni javaslatait. A Fidesz „velejéig korrupt és elszámoltatásra érett”, amiről „kovácsbélázással” nem tudják elterelni a figyelmet – fogalmaztak.

Azt is megjegyezte, hogy a Jobbik „Magyarország kilépését szorgalmazza a NATO-ból és az Európai Unióból” és „az országot az oroszok felé terelné”.

Kifogásolta továbbá, hogy a Jobbik támadja az állami földek értékesítését, ami mögött szerinte legfeljebb az állhat, hogy „a Jobbik támogatói között olyan nagybirtokrendszert támogató erők vannak, akiknek ez a földértékesítés nem jó”. A sajtótájékoztatón többen is rákérdeztek, hogy ki lehet ez az erő, Kósa Lajos azonban csak annyit reagált, hogy „folyosói értesülések” vannak róla.

A kormánypárti frakcióvezető szerint a magyarországi korrupció ellen a mostani kormányzat tette a legtöbbet. Példaként említette a párt- és kampányfinanszírozás új szabályait, a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzését, az online pénztárgépeket és a személyijövedelemadó-rendszert. Úgy összegzett, hogy a kormány intézkedései értelmetlenné teszik a korrupciót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.