Megoldódhat a Seres-gyilkosság

Egy új tanú a végrehajtót és a felbujtót is megnevezhette.

Szemán László
2015. 10. 24. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk a nyomozásra rálátó forrásból úgy értesült, újabb vallomás született a gyilkossággal kapcsolatban. Ebben állítólag nemcsak a két végrehajtót, hanem a megbízót is megnevezi az előttünk ismeretlen tanú. A rendőrség egyelőre nem kívánt reagálni a fejleményre, ám elképzelhető, hogy az értékelés-elemzés és a korábbi beszerzett információkkal való összevetés után úgy döntenek, hogy újraindítják a nyomozást.

A hazánkban működött orosz maffiával jó kapcsolatokat ápoló 45 éves Seres Zoltánt és olasz útitársát, Sforza Nazzarenót 1999. április 12-ésn Leányfalu belterületén ölték meg. A két férfi Seres leányfalui lovardájába tartott, amikor a Táncsics utcában egy motoros a vállalkozó Bentley típusú méregzöld luxusautója mellé hajtott, majd egy AK–47-es gépkarabéllyal végzett a sofőrrel és utasával. A Bentley hátsó ülésén utazó testőr a fegyvert látva lebukott az ülések közé, így sértetlenül megúszta a merényletet.

Később, egészen pontosan 2012-ben több tanú is megnevezte a merénylőket és a megbízót is. Emiatt büntetőeljárás indult Portik Tamás és B. László ellen. A gyanúsítás szerint Portik megbízásából B. lőtte le Serest és útitársát. A motort Radics Attila vezethette, ő 2002-ben családjával együtt tűnt el tárnoki házából. A rendőrök a házban talált vér- és egyéb nyomok alapján azt valószínűsítették, hogy Radicsékat elrabolták és vélhetően meggyilkolták. Portik és B. László ellen 2014 augusztusában a Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást, mondván: nem bizonyítható a vádemeléshez szükséges megalapozottsággal az, hogy a bűncselekményt a gyanúsítottak követték el, az NNI pedig félretette a Seres-aktákat.

A legújabb vallomás tartalmáról csak annyit tud az ügyet ismerő forrásunk, hogy az egyik megnevezett ezúttal is Radics Attila. Amennyiben ez így van, nemcsak a Seres-merénylet oldódhat meg, hanem a Radics család rejtélyes eltűnése is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.