Nagyszabású ügyészi akció zajlik Záhonynál

Nyomozati cselekményeket hajtanak végre a térségben, emiatt van torlódás az ukrán–magyar határon.

MTI
2015. 10. 19. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fehérvári Marietta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel azt közölte, hogy a hibát elhárították, és az utazók ismét átkelhetnek a határállomáson.

A Központi Nyomozó Ügyészség az MTI megkeresésére megerősítette: valóban nyomozati cselekményeket hajtanak végre a térségben, de annak részleteiről kedden adnak tájékoztatást. Az M1 úgy tudja: több helyszínen is házkutatásokat tartanak. Információik szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése és feljelentése alapján indult eljárás mintegy 20 ember ellen, és eddig már több, hivatásos állományba tartozó embert őrizetbe vettek. Őket a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség és a megyei rendőrkapitányság épületében állítják elő.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel azt közölte: az akcióban egyetlen munkatársukat sem vették őrizetbe.

Az M1 felidézte: idén augusztusban a határátkelőhely állományából 11 ember ellen már indult eljárás cigarettacsempészet gyanújával. Az átkelő közelében továbbra is torlódásra lehet számítani, ezért a rendőrség azt tanácsolja, hogy az Ukrajnába tartók inkább válasszák az egész nap üzemelő beregsurányi vagy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.