Vesztegetés: 21 rendőr került őrizetbe

Alkalmanként akár 100 euró kenőpénzt is elfogadhattak.

MNO
2015. 10. 20. 7:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendszeresen kértek és fogadtak el a záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök a Magyarország területéről kilépő, illetve belépő külföldi állampolgároktól jogtalan előnyt, elsősorban eurót, melynek mértéke 20-100 euró között mozgott – tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség 30 hivatásos rendőrét üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként az ügyészség, közülük többen beismerő vallomást tettek, 21-en őrizetben vannak, a nevezettek előzetes letartóztatásának indítványozásáról az ügyészség ma dönt.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség október 19-én a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak közreműködésével 39 helyszínen tartott házkutatást, köztük a határátkelőhely épületében is. Egy útlevélkezelőt tetten értek – az alsónadrágjában 950 eurót találtak. A házkutatások során több millió forintot és több ezer eurót foglaltak le az ügyészek.

Az utasok az útlevélben helyezték el a pénzt és úgy adták át a fülkében lévő határrendészeknek, akik azt az okmányból kivéve az alsónadrágjukban, a hölgyek a melltartójukban rejtették el. A határrendészek alkalmanként kötelességüket is megszegték, a vonatkozó szabályoktól eltérően léptettek be, illetve léptettek ki külföldi állampolgárokat.

Idén augusztusban a határátkelőhely állományából 11 ember ellen már indult eljárás cigarettacsempészet gyanújával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.