A BKK hétfőtől sűríti járatait

A szmogriadó szombaton elrendelt riasztási fokozatára való tekintettel teszik ezt.

MTI
2015. 11. 07. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedési társaság közleményében emlékeztet: a szmogriadó ezen fokozata idején a környezetet leginkább szennyező, fekete matricás gépkocsik nem vehetnek részt a forgalomban.

A BKK ugyanakkor a levegő minőségének javulása érdekében arra kéri a többi budapesti autóst is, hogy ha tehetik, válasszák a közösségi közlekedést.

Ennek segítésére a menetrendben szereplőnél sűrűbben közlekedik majd a 2-es, 3-as, 4-es metrón kívül az 5-ös, a 8-as, a 9-es, a 11-es, a 22A, a 23-as és a 86-os autóbusz, továbbá az 1-es, a 2-es, a 4-es és a 6-os, a 14-es, az 50-es, a 61-es villamos, valamint a 70-es, a 74-es, a 76-os és a 78-as trolibusz. Hétfőtől továbbá napközben is nagyobb befogadóképességű szerelvényekkel lehet majd utazni a H5-ös HÉV vonalán.

A társaság közölte: kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minél több környezetkímélő autóbuszt állítsanak forgalomba. Budapesten Tarlós István főpolgármester szombat hajnalban rendelte el a szmogriadó riasztási fokozatának bevezetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.